En zevkli salıncak: Capilano Asma Köprüsü

Bir iş gezisi nedeniyle gittiğim Kanada’nın Vancouver sehrinde, işim biter bitmez soluğu yıllardır merak ettiğim dünyanın en tehlikeli 10 köprüsü arasında olan Capilano Asma Köprüsü’nde aldım.

CIMG5590 (766x800)

Gökyüzüne bakınca bulutlara kadar uzanan devasa ağaçların yer aldığı Capilano parkı aynı zamanda bir film platosunu andırıyor. Size de kendinizi Hobit olarak hissetmek düşüyor. Girişten itibaren ağaçların birbirine asma köprülerle bağlandığı parkta, devasa ağaçların tepelerinde ağaç evler, oturma alanları ve  gözetleme kuleleri de yer alıyor. Parkın en muhteşem köprüsü ise tabii ki Capilano nehrinin üzerindeki Capilano Asma Köprüsü.CIMG5483 (569x800)

1886 yılında İngilizler tarafından inşa edilen Capilano Asma Köprüsü, Capilano Nehri’nden 70 metre yükseklikte. Aşırı sallanması nedeniyle yürümenin ve fotoğraf çekmenin zor olduğu 137 metre uzunluğundaki köprüden aşağıya bakınca ayaklarınızın altında çılgınca akan bir nehir, dev ağaçlar ve muazzam güzellikte bir doğa sizleri bekliyor. Yükseklik korkunuz yok ise -ki varsa zaten köprüye gitmeniz pek akıl karı değil- metrelerce yükseklikte bu köprünün salınımıyla vücudunuza adrenalin pompalamanızı tavsiye ederim.

capilano3

Capilano asma köprüsünün dışında kaya etrafında yer alan uçurum yolları, ağaçları birbirine bağlayan asma köprüler de yükseklerde dolaşan macera severler için ideal. Kimi zaman metrelerce yükseklikte ayaklarınızın altındaki camdan yapılmış yollar yüreğinizi ağzınıza getirse de insan Kanada’da olduğunu düşündükçe rahatlıyor biraz.

CIMG5588 (1024x768)

Parkta 1300 yaşından daha büyük olan meşhur ağacı, Totem parkı ve yağmur ormanlarını da ziyaret etmenizi mutlaka öneririm.

capilano4

En zevkli salıncak: Capilano Asma Köprüsü” üzerine bir yorum

  1. Geri bildirim: Vancouver ve Capilano Asma Koprusu – 2 | Leylek Havada

Yorum bırakın